söndag 14 augusti 2011

Efter början så kommer fortsättningen =)

När grunden var på sin plats så var det dags för Fiskarhedens arbetsgäng att komma in i arbetet. 5 grabbar som skulle göra stomresning på... ja 3 (!!!!!!!) dagar! Hel otroligt gäng i ledning av en kille som heter Ted. (Vi har fortfarande kontakt med honom då han sa att det var ok att ringa om vi hade några funderingar på hur vi skulle göra allt eftersom byggets gång fortskride. Han verkar alltid ta sig tid när vi ringer, så ännu ett pluss i kanten för det arbetsteamet!)

Här nedan kommer första material leveransen.... våra vägar klarar inte bil och släp så de fick lasta om vilket tog lite extra tid... men allt rullade verkligen på toppenbra ändå!


En fiiiin skylt hade de också med sig =) Gubben´s hus till vänster och mitt till Höger då eller?!? Ser ut som om vi hade lite svårt att välja... *S* ... skämt å sido, inget av dessa är enligt vår ritning. Bara för att märka upp materialet hos leverantörerna!


Det tog fart på grabbarna så snart de bara fick leveransen! Med far och svärfar som kika runt lite så de gjorde "rätt"...

Samma dag som materialet kom så reste de väggarna! Tur att man inte gjorde detta själv! Värdt vareda öre!!!! Kan rekommendera att köpa stomresning till andra som funderar på ett liknande upplägg!


Alla underväggar på plats!


Yttergipsen tog inte lång stund innan de var på plats heller!


För att underlätta så lyfte vi in allt material i huset med kranbilen! Sååååå smidigt, underlättar senare för oss när vi skall ta vid. allt material riskerar inte att bli blött och förstört utan allt kom snabbt under tak! Också varmt att rekommendera!


I och med att vi skall ha öppet mellan kök och vardags rum så behövs en balk för att bära upp tyngden då det inte blir någon "bärande vägg" också kallad "hjärtvägg". Djupt imponerad av han som körde kranbilen, han fick in balken PRECIS och på första försöket!!!


Därefter började grabbarna med övervåningen =)

Takstolarna lyftes på sin plats och förankrades av grabbarna.


Alla på sin plats!


Efter allt va rpå sin plats så åkte underlags pappen upp och takläkten. ( takpannorna ingår ej i deras åtagande utan här tar vi vid igen )


Sist men inte minst så var det bara dörr och fönster kvar... enda som kommit,med denna leverans var dörren, fönstrerna kom veckan efter, så två av grabbarna fick göra ett avbrott i deras nästa jobb för att komma och fixa det slutgiltiga på vårat hus =)  Men sååååå Nöjda vi blev!!!!



På detta sätt fick man en "kickstart" med att bygga huset och detta kan vi vart rekommendera. man slipper många tunga och besvärliga lyft!

Allt för idag ;) måste ut och fota nu för nästa del i byggberättelsen!

Härlig söndag på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar