måndag 9 april 2012

Ständigt denna spackling

Efter osb skivorna så var det då dags för gipsskivorna. Det bli genast rum som man kan se hur det faktiskt kommer till att se ut!!!

När gipset väl var på plats så var det till att spackla... *Suckar* kan bara säga som så... vi började nog i november/december med det och har väl precis blivit klar på undervåningen. Man tycker det ser så enkelt ut, men så är det väl alltid med dem som kan!!!

Vi spacklade en sväng så vi tyckte det såg bra ut... sedan slipade vi. (kan erkänna att vi köpte en giraff för att slipa... den lilla kändes som om det skulle ta en evighet innan man hade slipat klart... så det var väl värt det!!!) 

Sedan valde vi att måla direkt på gipset, utan en väv... vi har blivit rekommenderade att måla allt isället för att köra tapeter då huset rör sig de fösta 5 åren. sagt och gjort det blir helvitt överallt tills vidare!!!

Åter till spacklingen... för när man målat första vändan så såg man tydligt vart man missat och JA.... behöver spackla om... efter ett tag så såg vi i ett reklamblad att beckers kommit ut med spackel som skulle rollas... det lät ju MYCKET smidigt tyckte vi... så det köpte vi för att testa... spacklet var enkelt att få på plats.. lite mer lättflytande än handspacklet. Men den var grön... så när man målade så behövde man ännu mer färg för att täcka... om det var värt det.... NEJ. men nu har vi testat...

så tillbaka till gamla hedliga handspacklingen. Robban fick mycket träning på det och fick det visat och tippsat från en kunnig vän inom området hur han skulle göra så nu går det rätt bra!


Målningen underlättade vi med en förlängningsstav till rollern, så det var rätt smidigt... målningen har vi i stort sett just blivit klar med på undervåningen också... det blir många vänder med det med då det blir påverkat av spackling och slipning som måste göras om... många liter går åt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar