måndag 9 april 2012

nästa steg inne...

Nu när plasten och allt det är på plats så är det innerväggarna som byggs och Osb som skall på sin plats!


I själva byggsatsen som vi köpt av fiskarhedenvillan så ingår det inte osb, utan enl. deras modul så är det bara gips, men vi vill kunna hänga upp en tavla var vi vill utan att behöva leta efter reglar!!!!!!

ungefär samtidigt här så började vi fundera på vad vi MÅSTE ha klart ute innan tjälen kom i backen... och då mitt mål hade varit att vara klar till jul.. (den tidplanen höll inte som ni kanske förstår då jag skriver detta i april... ) men i alla fall... en sak som stod på den listan var avlopp och vatten dragning in till huset..

Vårat avlopp som går till detbefintliga idag har vid några tillfällen frysit... och det vill vi försöka undvika i bästa mån så detta avlopp får ligga i en frigolitlåda med fin varmt grus runt sig då vi även lagt en värmeslag längs med i lådan som kan värma upp avloppet och gruset hjälper till att bibehålla värmen... tanken är att vi de kallaste dagarna kan koppla i värmekabeln och därmed slippa ut och fixa ett fruset avlopp *hoppas*



För att få ner vattenröret så var vi tvugna att riva vår gamla altan med det provisoriska taket.. visset väl att det skulle behöva ryka... men det var många härligakvällar man kunde sitta ute och njuta, även om regnet smattrade ner efter en dags jobb ute med huset!


Snöret ni ser går till en grävmaskin, tur man har maskinkrafter, det går sååå mycket fortare då!!!

sedan var det ventilationen då kåpan skall upp på taket som var en punkt vi gärna ville hinna med innan vintern också och detta fixade min far med bravur!

Det mesta som stod på listan hann vi... det som vi fick se oss besegrade av kylan var grunden. det finns ett ställe där, när det regnar rinner ner mot grunden. Så vi fick göra en provisorisk lösning på detta och har just nu fullt med pressenningar runt huset... men det har fungerat, vi har kollat till grunden med jämna mellanrum och sett till att hålla det så tort det går!

Denna punkt blir sommarens projekt efter att inflyttningen skett i huset... var sak tar sin tid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar